header-cursussen-05

HOOPDANCE

TRICKS, FLOW & DANS

Hoopdance is een flow art, waarbij je een bijzondere eigen manier van bewegen creëert. Flow art is een algemene term voor verschillende bewegingsdisciplines waarbij je een prop manipuleert. Bekende props zijn de Hulahoop, Rope Dart, Poi, Staff en Waaiers. Deze disciplines worden gecombineerd met verschillende stijlen zoals circus, acrobatiek, yoga, dans en martial arts.

De voordelen van hoepelen worden door steeds meer mensen ontdekt. Hierdoor groeit de kleurrijke hoopdance en flow art community.

Hoop Dance is een vrije expressievorm. Met de hoepel, jouw onvoorwaardelijke danspartner, ontstaat er op een speelse wijze een full body workout.

Stap voor stap leer je de hoepel te controleren ‘on- en off-body’. On Body is hoepelen om het hele lichaam. Off Body houdt in alle bewegingen buiten het lichaam om.
Tussen on en off body vinden transities plaats, die alle bewegingen aan elkaar verbinden. HoopDance geeft de vrijheid om te dansen en bewegen hoe jij wilt. Improviseer, experimenteer en ontdek je eigen flow.

FlowMies geeft hoepel lessen in Eindhoven. In een cursus krijg je een breed aantal tricks, combo's en sequences geleerd. Zo leer je stap voor stap vrij te dansen met de hoepel. Ontdek jouw flow in de hoepel en dans vrij met de hoelahoep.

BASICS/INTERMEDIATES

De FlowMies BASICS/INTERMEDIATES cursus is voor totale beginners en hoopdancers die hun basics willen verbeteren en uitbreiden met nieuwe bewegingen en combo’s. In de cursus komen heel gevarieerde on- en off body en transities aan bod. De gevarieerde bewegingen ON & OFF body gaan we leren te verbinden in verrassende korte sequences en flow sessies. Hierdoor ontstaat de vrijheid om te bewegen en te dansen met de hoepel hoe jij wilt. Ben niet bang om je grenzen te verleggen, iedereen kan leren hoepelen!

INTERMEDIATES/ADVANCED

In de FlowMies ADVANCED cursus komen veel gevarieerde moves aan bod om jouw Hoop Flow te verrijken. De advanced cursus is voor degene die de FlowMies Beginners/Intermediates cursus hebben gevolgd of die zelf al een goede beheersing hebben van on & off body hoepelen. Veel gevarieerde moves, combos, sequences en flow sessies komen aan bod. Deze lessen zijn voor hoepelaars die uitdaging zoeken in hun flow. Wil je graag specifieke moves en combo’s leren? Laat het FlowMies weten en het zal in het lesprogramma worden geïntegreerd. En wordt verrast door FlowMies!

Komen de data jou niet uit? Na iedere reeks starten weer nieuwe FlowMies cursussen. Geef je op voor de nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden voor de volgende cursussen!

Liever een losse les volgen? Bekijk dan de workshops!

Nieuwsbrief aanmelden